Usein kysytyt kysymykset

Kaikelle osaamiselle on tarvetta

Citywork on henkilöstöalan ammattilainen ja palvelemme työntekijöitämme ja asiakkaitamme valtakunnallisesti koko Suomessa.

Usein kysytyt kysymykset

Oletko aina miettinyt, miten henkilöstövuokraus toimii? Olisiko rekrytointi oikea palvelu teidän yritykseenne? Mikä on työehtosopimus? Löydät tältä sivulta vastauksen! Mikäli joku jää askarruttamaan, ota meihin rohkeasti yhteyttä! Vastaamme mielellämme!

Henkilöstöpalveluala

Henkilöstöpalveluala

HPL eli henkilöstöpalvelualojen liitto kertoo sivuillaan alasta seuraavaa: Henkilöstöpalvelualasta on kehittynyt nopeasti merkittävä osa suomalaista elinkeinoelämää. Alan yritykset yhdistävät työt ja työntekijät ketterästi ja auttavat nostamaan Suomen työllisyysastetta. Henkilöstöpalveluyritykset työllistävät vuosittain noin 150 000 työntekijää.

HPL

Henkilöstöpalvelualan liitto. Olemme HPL:n jäsenyritys.

Toiminnassamme noudatamme HPL:n ohjeita ja säädöksiä.

Saamme ajankohtaista tietoa muuttuvasta työmarkkinatilanteesta sekä tukea arjen tekemiseen. Työ- ja asiakassopimuksemme sekä muut HR:n ohjeistuksemme pohjautuvat HPL:n laatimiin dokumentteihin.

Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokrauksen kautta työntekijä työllistyy henkilöstöpalvelualan yritykselle, mutta työskentelee asiakasyrityksessä. Citywork toimii siis työnantajana ja pääsääntöisesti asiakasyritys työnjohtajana. Kaikissa työsuhteissa noudatetaan työnjohdon antamia ohjeita sekä sääntöjä. Citywork maksaa palkat, tapaturmavakuutukset, työttömyysvakuutusmaksut, ennakkoverot ja muut lakisääteiset maksut. Vuokratyösuhteessa palkka, erilaiset ilta- ja yötyölisät, ylityökorvaukset ja sairasajan palkka määräytyvät kunkin alan työehtosopimuksen mukaisesti.

Vuokratyö

Kts. Henkilöstövuokraus. Vuokratyösuhteessa työntekijä työllistyy henkilöstöpalvelualan yritykselle kuten Cityworkille, mutta työskentely tapahtuu asiakasyrityksen tiloissa.

Rekrytointi

Rekrytointi on paljon muutakin, kuin pelkän työpaikkailmoituksen julkaiseminen. Rekrytoinnin tavoitteena on löytää oikea työntekijä tehtävään ja työntekijälle oikea työ ja työpaikka. Rekrytointi on yleensä pitkä prosessi. Rekrytointi alkaa tarpeen muodostumisesta ja päättyy sopivan tekijän löytyessä ja aloittaessa. Tähän väliin kuitenkin mahtuu useampi porras. Citywork tarjoaa asiakkailleen asiantuntijuutta sekä kanavat oikeiden henkilöiden löytymiseen.

Ulkoistus

Ulkoistuksessa on kyse henkilöstövuokrauksen muodosta, jossa jokin tuotannon tai palvelun osa-alue siirretään kokonaan tai enimmiltä osin Cityworkin hoidettavaksi. Yritys itse keskittyy ydinosaamiseensa ja sen ympärillä olevat muut toiminnot hoituvat Cityworkin henkilöstön toimesta. Ulkoistuksessa voidaan huomioida hyvin myös tuotannon volyymin vaihtelut.

Resursointi

Resursointipalvelu on eräänlainen hybridipalvelu, jossa henkilöstövuokrauksen lisäksi Citywork hoitaa työnjohdollisia tehtäviä sekä resurssisuunnittelua. Automaattisten sähköisten resursointijärjestelmien avulla toimistomme resurssisuunnittelijat voivat huolehtia kymmenien henkilöstövuokrauskohteiden työvoiman riittävyydestä.

Työnhaku

Hakuprosessi

Työnhakija pystyy hakemaan ja työllistymään kauttamme muutamalla eri tavalla. Työnhakija voi täyttää osaamispohjaisen profiilin järjestelmäämme ja pyrimme yhdistämään tekijän sopivan työn kanssa. Toinen vaihtoehto on hakea avoimia työpaikkojamme Profiilipalvelussa. Pyrimme aina mahdollisimman pian soittamaan kaikki hakijat ja profiilin luoneet henkilöt läpi.

Profiili.io - Profiilipalvelu

Profiilipalvelu on luotu yhdessä ammattirekrytoijiemme kanssa. Profiilipalvelussa pystymme hyödyntämään jokaisen hakijan työhistorian lisäksi myös muuta osaamista. Saamme yhdistettyä työnhakijan taitojen ja osaamisen perusteella helposti ja näppärästi oikean työnantajan kanssa. Tekoälymme toimii kellon ympäri ja varmistaa myös sen, ettei yksikään työpaikka mene ohi suun.

Vuokratyö

Kts. Henkilöstövuokraus. Vuokratyösuhteessa työntekijä työllistyy henkilöstöpalvelualan yritykselle eli esim. Cityworkille, mutta työskentely tapahtuu asiakasyrityksen tiloissa.

Puhelinhaastattelu

Puhelinhaastattelu on työhaastattelu, joka toteutetaan täysin puhelimitse. Lue lisää blogistamme.

Etähaastattelu

Etähaastattelu on työhaastattelu, joka on toteutettu etänä eli haastattelija ja haastateltava eivät ole samassa tilassa. Etähaastattelu voidaan tehdä esim. puhelimitse tai Teams-aplikaation avulla. Ciywork suosii etähaastatteluita välttääkseen ylimääräisiä kohtaamisia.

Työhaastattelu

Hakiessasi työpaikkoja kauttamme, hakemuksen lisäksi haastattelemme sinua hakemaasi paikkaan liittyen. Haluamme saada kaikista hakijoista mahdollisimman kattavan kuvan, jotta osaamme tarjota juuri sinun toiveittesi ja osaamistasi vastaavaa työtä. Miten haastatteluun kannattaa valmistautua? Lue lisää blogistamme!

Työnteko

Työsopimus

Työsopimus on työntekijän ja työnantajan välinen sopimus työn tekemisestä. Työsopimus tehdään joko työntekijän ja Cityworkin välillä (henkilöstövuokraus, resursointi ja ulkoistus) tai työntekijän ja Cityworkin avustuksella asiakasyrityksen välillä (rekrytointi). Työsopimuksessa määritellään tehtävä, työ, paikka- ja alue, aika ja korvaus eli palkka.

Työehtosopimus

Työehtosopimus eli TES on Suomessa työntekijäjärjestön ja työnantajan tai työnantajien järjestön välinen sopimus alakohtaisista työehdoista kuten palkoista, työajoista, lomista ja muista eduista, joita sopimuksen soveltamisalalla noudatetaan. Henkilöstöpalvelualan yrityksenä olemme HPL:n jäsenyritys, mutta työpaikkakohtaisesti seuraamme tarjoamamme työpaikan alakohtaista työehtosopimusta. Työehtosopimuksella sovitaan asioista lakia tarkemmin ja usein paremmin. Laki takaa usein hyvin miniehdot työntekijälle.

Miten vuokratyöntekijän palkka eroaa asiakasyrityksen työntekijän palkasta samassa roolissa?

Monella on ajatus, että vuokratyöntekijälle maksettaisiin erilaista palkkaa kuin asiakasyrityksen omalla listalla toimivalle työntekijälle. Tämä on kuitenkin myytti. Vuokratyöntekijä on samassa asemassa käyttäjä- eli asiakasyrityksen työntekijän kanssa. Mielikuva alemmasta palkasta on siis väärä. Henkilöstöpalvelualalla tulee noudattaa lakeja ja työehtosopimusten määritelmiä.

Esihenkilö

Esihenkilösi on oma Cityworkin yhteyshenkilösi. Esihenkilön tehtävänä on huolehtia, että sinulla on kaikki tarvittava tieto ja välineet työntekemiseen, hän tarkastaa tuntimerkinnät ja vastaa kaikkiin työsuhteeseen liittyviin kysymyksiin. Esihenkilön tehtävä on pitää huolta sinusta.

Tuntinetti

Tuntinetti on työaikakirjanpitojärjestelmä.

Palveluhinnasto

Mihin hintamme perustuu?

Laskutus lähtee pyörimään vasta sopivan henkilön löydyttyä. Hintamme pohjautuu työntekijän työllistyttyä tehtyihin työtunteihin. Itse rekrytointiprosessi on maksuton.

Mitä työntekijä Cityworkin kautta maksaa?

Hinnoittelu toimii alakohtaisesti. Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat alojen työehtosopimuksen ja erilaiset määräykset. Kysy lisää! Toimimme avoimesti, emmekä lisää piilokuluja. Käymme sopimuksissamme selkeästi läpi palveluntoteutuksen ja siihen kuuluvat kustannukset.

Yhteystiedot

Löydät kaikki yhteystietomme täältä. Voit soittaa tai laittaa meille sähköpostia: 020 730 7251 tai myynti@citywork.fi .

Citywork Henkilöstöpalvelut

Citywork

Citywork on suomalaisessa omistuksessa oleva henkilöstö- ja palvelutalo, joka on perustettu vuonna 2006. Pystymme tarjoamaan aina paikallista palvelua ja markkinatuntemusta sekä palvelemaan valtakunnallisia asiakkaitamme koko Suomessa. Citywork kuuluu Citywork -konserniin, minkä alla toimivat liiketoimintalinjat Citywork Henkilöstöpalvelut, Citywork Avustajapalvelut, Citywork Logistiikka- ja resursointiratkaisut, yrittäjävetoinen HR-Yhtiöt sekä rakentamisen toimialaan keskittyvä Projektivoima.

Räätälöimme ratkaisumme aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Paikalliset asiantuntijamme ovat henkilökohtaisesti apuna asiakkaidemme henkilöstötarpeiden varmistamisessa. Olemme rakentaneet digitaaliset prosessit vahvistamaan toimintaamme, jotta pystymme vastamaan työvoimatarpeisiin tehokkaasti ja nopeasti. Citywork-konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 21 miljoonaa euroa. Citywork on kasvanut lähivuosina merkittävästi niin orgaanisesti kuin yritysostojenkin kautta.

Palvelumme

Rekrytointi – Henkilöstövuokraus – Ulkoistus – Resursointi

Kasva kanssamme

Me Cityworkillä löydämme työntekijöillemme osaamista vastaavaa työtä. Työelämä on murroksessa, monet etsivät omaa paikkaansa ja monilla on halu löytää juuri omaan elämäntilanteeseen sopiva työ. Yhä useammin se tarkoittaa muutakin kuin perinteistä 8-16 työtä. Sama havainto koskee myös asiakkaitamme. Työvoiman tarve voi olla hyvinkin vaihtelevaa ja nykytilanne on luonut myös ihan uudenlaisia tarpeita. Me Cityworkilla haluamme tietää, mistä työntekijämme itse pitävät ja missä he ovat hyviä. Tarjoamme uusia haasteita, sekä jo tuttuja töitä. Niin osa-aikaista kuin pidempääkin, aina jokaisen tarpeen mukaan.

Kaikelle osaamiselle on tarvetta

Jokaisen työnhakijan tarve on yksilöllinen. Tämä tarve saattaa muuttua työuran edetessä. Tavoitteemme on kasvaa työntekijän rinnalla tarjoamalla aina oikeanlaista työtä, oikeaan aikaan. Tässä onnistuaksemme, olemme luoneet työnhakuun oman Profiilipalvelumme, joka tarjoaa mahdollisuuden osaamispohjaiseen työnhakuun. Uskomme, että kaikelle osaamiselle on tarvetta.

Huolehdimme siitä, että sinulla niin paljon töitä kuin haluat

Kun täytät hakemuksen järjestelmäämme, olet askeleen lähempänä uutta työtäsi. Mitä monipuolisemmin täytät profiilin, sitä paremmin pystymme sen avulla etsimään sinulle sopivia vaihtoehtoja.  

Täytä profiili

Täytä itsestäsi monipuolinen ja huomiota herättävä profiili. 
R

Tutustutaan

Me soitamme sinulle ja haluamme kuulla sinusta lisää.  

Oikean paikan löytyminen

Löydä uusi työpaikkasi ja hae paikkaa. Me esittelemme sinut asiakkaalle! 

Työllistyminen

Aloita uudet hommat perehdytettynä ja täynnä intoa! 

Miksi valita Citywork?

1. Viimeinen työhakemuksesi

Kun täytät kerran profiilisi palveluumme, pystyt hyödyntämään sitä työnhaussa jatkuvasti! Haet kaikkia työpaikkojamme yhdellä ja samalla profiililla.

2. Oikea määrä töitä, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan

Tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia työrintamalla. Haluatko sinä kokoaikaisen, osa-aikaisen vai keikkatyön?

3. Hakuvahti ilmoittaa sopivista työpaikoista

Tallenna profiiliisi Hakuvahti, joka ilmoittaa sinulle sopivista työpaikoista!

4. Kasva kanssamme

Tee itsellesi mielekästä työtä ja kehity! Haluamme olla tukenasi koko urasi ajan.

5. Citywork 

Kokemusta ja ammattitaitoa jo vuodesta 2006.

6. Toimimme

Koko Suomen alueella! Toimimme siellä, missä sinäkin!