UUSI SUUNTA

RESURSOINTIPALVELUT

Resursointipalvelu on eräänlainen hybridipalvelu, jossa henkilöstövuokrauksen lisäksi Citywork hoitaa työnjohdollisia tehtäviä sekä resurssisuunnittelua. Automaattisten sähköisten resursointijärjestelmien avulla toimistomme resurssisuunnittelijat voivat huolehtia kymmenien henkilöstövuokrauskohteiden työvoiman riittävyydestä.

 

Henkilöstövuokrauksen uusi suunta

Resursointipalvelu on eräänlainen hybridipalvelu, jossa henkilöstövuokrauksen lisäksi Citywork hoitaa työnjohdollisia tehtäviä sekä resurssisuunnittelua. Automaattisten sähköisten resursointijärjestelmien avulla toimistomme resurssisuunnittelijat voivat huolehtia kymmenien henkilöstövuokrauskohteiden työvoiman riittävyydestä. Yleensä tällöin kohteessa on myös meidän oma työnjohtajamme, joka osallistuu työhön sekä pitää yllä tiedonkulkua resurssitarpeista asiakkaan järjestelmistä saatavien työmäärien tarpeista meidän omiin järjestelmiimme. Resursointipalvelu on erittäin nykyaikainen, kustannustehokas ja vaivaton tapa pitää yllä optimoitua henkilöstömäärää.

Työntekijöiden saatavuus henkilöstövuokrauksen kautta

Henkilöstövuokraus on nykyaikainen tapa varmistaa yrityksen resurssien riittävyys. Suomessa ainoastaan n. 2,5% työvoimasta työskentelee henkilöstövuokrauksen kautta, mikä kertoo siitä, että suurin osa vuokratyöntekijöistä pakostakin rekrytoituu suoraan asiakkaan palvelukseen. Muissa Euroopan maissa tämä luku on huomattavasti korkeampi ja Britanniassa työskenteleekin henkilöstövuokrauksen kautta työsuhteessa jopa 25% työvoimasta. Parhaatkaan työntekijät eivät enää välttele työllistymistä henkilöstövuokrausta harjoittavan yrityksen kautta. Luonnollisesti yrityksissä on eroja ja hankittu maine on tässä tärkeässä roolissa. Teot puhuvat puolestaan.

Työntekijän asema henkilöstövuokrausyrityksen palveluksessa

Henkilöstövuokrauksen toimialaa valvoo ja säätelee useampi taho. Toiminta ei ole luvanvaraista, mutta useat ulkoiset tekijät varmistavat, että kyseessä on luotettava toimija henkilöstövuokrausalalla. Tärkein tekijä on verojen ja sosiaalimaksujen maksaminen todistetusti. Henkilöstövuokrausyrityksen tuleekin esittää dokumentit tämän asian suhteen, suurin osa toimijoista onkin hankkinut tätä varten ”Luotettava toimija” -sertifikaatin, joka varmistaa asian. Alalla on yleistynyt myös auktorisointi, mikä kertoo kyseisen henkilöstövuokrausyrityksen toimivan alan sääntöjen mukaan ja omaavan korkean osaamisen henkilöstön hallinnossa. Tämän sertifikaatin myöntää HPL, Henkilöstöpalveluyritysten Liitto, joka on EK:n alainen järjestö.

Henkilöstövuokraus ja eettiset toimintatavat

Vaikka henkilöstövuokrauksen toimialaa valvotaankin ulkopuolisten toimijoiden toimesta, syntyi aiemmin usein epäilyksiä työntekijöiden epäoikeudenmukaisesta kohtelusta. Vaikka useimmiten kysymys oli väärinkäsityksistä työntekijöille kuuluvista eduista ja oikeuksista, on alalla tapahtunut myös väärinkäytöksiä ja suoranaisia rikoksia, kuten kaikilla aloilla. Citywork on yksi harvoista henkilöstövuokrausyrityksistä, joka ei ole koskaan ollut epäilyksen alaisena ja maineemme työnhakijoiden keskuudessa on poikkeuksellisen hyvä. Tämä on seurausta kolmesta tekijästä; olemme panostaneet oman hallintomme osaamiseen, parhaimpaan palkanlaskennan sekä resurssoinnin ohjelmistoautomaatioon ja meillä on eettinen säännöstö, johon koko henkilöstömme on sitoutunut.
Monilla yrityksillä on omien ydinprosessien ulkopuolisia toimintoja.

Johtava henkilöstövuokrausyritys

Monilla yrityksillä on omien ydinprosessien ulkopuolisia toimintoja. Olemme mm. yksi suomen johtavista rakennuksien sisäisen logistiikan ammattilaisista. Kauppojen pullo- ja kärrypalveluista olemme vastanneet jo vuosia ympäri suomea. Teollisuudessa voimme toimia esim. varastoista ja lähettämöistä vastaavina. Vastaamme myös merkittävien suomalaisten yrityksien aulapalveluista sekä vartioinnista. Onko teidän yritykselläsi oman ydintoiminnan ulkopuolisia palveluita tai prosesseja, joita haluaisitte kehittää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme, niin katsotaan mitä saadaan yhdessä aikaan.