Asiantunteva osaaminen

REKRYTOINTIPALVELUT

Tarjoamme ammattimaisen asiantuntemuksemme asiakkaidemme käyttöön koko rekrytointiprosessin ajaksi. Autamme asiakkaitamme menestymään löytämällä sopivimmat osaajat. Hoidamme rekrytoinnit vaativiinkin tehtäviin asiantuntemuksella ja tehokkaasti. Ratkaisemme henkilöstötarpeet nopeasti ja joustavasti yksittäisestä hakutoimeksiannosta tiimien rakentamiseen.

Cityworkin monipuoliset rekrytointipalvelut

Tarjoamme erilaisia henkilöstöratkaisuja niin jatkuvaan kuin äkilliseenkin työvoiman tarpeeseen, yrityksenne yksilölliset tarpeet huomioiden. Olemme räätälöineet rekrytointiin tehokkaita vaihtoehtoja, jotka ovat syntyneet asiakkaittemme tarpeiden pohjalta. Teille sopivin ratkaisu syntyy juuri teidän yrityksenne tarpeista, jonka kartoitukseen olemme erityisesti panostaneet. Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja pohditaan paras ratkaisu juuri teille!

Alustava rekrytointi

Toimitamme listan sovittujen kriteerien täyttämistä ja puhelimitse esihaastatelluista potentiaalisista hakijoista asiakkaalle. Asiakas itse kutsuu hakijat omaan haastatteluunsa ja jatkaa prosessia. Alustava rekrytointi on suunnattu tuotannon ja palveluiden etulinjaan. Yrityksille, jotka haluavat laajentaa hakukanaviaan tai helpottaa rekrytointiaan esivalinnoilla. Soveltuu myös hyvin yrityksille, joilla on oma rekrytointiorganisaatio.

Rekrytointi

Toimitamme asiakkaalle tilanteesta riippuen 2-3 haastateltua, testattua ja referenssitarkastettua potentiaalista hakijaa, joista asiakas valitsee työntekijänsä. Palvelu on erityisesti suunnattu esimies-, erikoisosaaja- ja toimistohenkilötasolle, kaikille yrityksille ja toimialoille. Vuokrarekrytointi tuo joustavuutta henkilöstötarpeen täyttämiseen. Asiakkaan hyväksymä Cityworkin työntekijä työskentelee vuokrattuna sopivan ajan ennen siirtymistään asiakkaan palvelukseen. Muoto sopii toimialoille ja yrityksille tehtäviin, joissa henkilöstön tarve vaihtelee tai on muutoksessa.

Suorahaku

Citywork etsii sopivat potentiaaliset työntekijät joko oman verkostosta, kartoituksen tai asiakkaalta saamansa listauksen avulla. Selvitämme aluksi puhelimitse työntekijöiden kiinnostuksen, jonka jälkeen rekrytointiprosessi sama kuin suorarekrytoinnissa. Lopullinen asiakas paljastuu työntekijälle vasta asiakkaan ensimmäisessä haastattelussa.
Suorahaku soveltuu asiakkaille, jotka tarvitsevat osaajia esimerkiksi kilpailijoilta tai korvaavaksi henkilöksi jo olemassa olevan tilalle. Eikä hakuja kannata tai voi tehdä julkisesti.

Vuokrarekrytointi

Asiakkaan hyväksymä Cityworkin työntekijä työskentelee vuokrattuna sopivan ajan ennen siirtymistään asiakkaan palvelukseen. Kaikille toimialoille ja yrityksille, eri tehtäviin, joissa henkilöstön tarve vaihtelee tai on muutoksessa.