Huoneesta kuuluu puheensorina. Helsingin toimistolla harvoin on täysin hiljaista: “Puhua saa paljon työpäivän aikana työnhakijoiden ja asiakkaiden kanssa,” Cityworkin rekrytointipäällikkö Mira kertoo.

Mira vastaa Cityworkilla ensisijaisesti rekrytoinneista ja joistakin asiakkaista henkilökohtaisesti. Toukokuussa Miralla tulee täyteen 12 vuotta Cityworkilla töitä. “Aika on mennyt todella nopeasti. Kivaahan tämä on! Tiedän paljon asioista kaikkea, jota osaltaan on kirous. Olen jonkinlainen muinaisjäänne Cityworkilla”, Mira kuvailee naurahdellen uraansa Cityworkilla.

Mira kertoo olevansa välillä joka paikan höylä. Toimenkuva on hieman muuttunut vuosien aikana, sillä hän ei esimerkiksi osallistu enää niin vahvasti HR-puolelle kokonaisuudessaan vaan siitä vastaa palvelutiimi. Uutta työtehtävään tuo myös kehitystyöhön liittyvät tehtävät.

“Rekrytointi on hyvin ihmisläheistä työtä: ollaan ihmisten kanssa tekemisissä ja autetaan heitä työllistymään sekä kehittymään työuralla. Parasta on se, kun oikeanlaiset ihmiset kohtaavat oikeiden työpaikkojen ja yritysten kanssa”, Mira kertoo.

”Anna työlle mahdollisuus!”

Citywork pyrkii löytämään jokaisen elämäntilanteeseen sopivan työn. “Se on parasta kun joku hakee vaatimattomasti kalustepuolen töihin esimerkiksi kalustekantajaksi, ja kun tarjoammekin hyvälle tekijälle montaa erilaista työtä, voi hakija olla positiivisesti erittäin yllättynyt”, Mira kertoo potentiaalin näkemisestä. Usein hyvä asenne ja motivaatio riittää.

Miran mielestä hienointa on nähdä kuinka henkilöt kehittyvät ja kasvavat yrityksen mukana. Hän haluaa nähdä ihmisissä potentiaalin ja kannustaa ihmisiä käyttämään sitä. Mira muistuttaa, että kaikenlaisille töille kannattaa antaa mahdollisuus, sillä niistä voi poikia vakituinen työ. Lopussa siis kiitos seisoo!

“Haluan viedä eteenpäin mallia, että oli ihminen missä tehtävässä tahansa niin häntä tuetaan. Tärkeää on, että ollaan helposti lähestyttävä ja jalat maassa tyylinen työnantaja eikä paukutella henkseleitä. Jokainen saa olla juuri sellainen kuin on kunhan asiat tulee hoidetuksi”, Mira jatkaa.

Ei tasaisen tylsää työtä

Miran viikot menevät asiakkaiden aikataulujen mukaisesti. Ihmisten kanssa työskentely tarkoittaa monesti sitä, että asiat eivät välttämättä mene toivotulla tavalla ja asioita pitää oppia priorisoimaan. “Hienointa on, kun hommat saadaan maaliin ja asiakkaan tarpeet saadaan täytettyä. Silloin kaikki ovat tyytyväisiä. Sitä tulee kiva fiilis, kun muilla on asiat hyvin.”

Miran mielestä tiettyä hulluutta täytyy rekrytoinnissa olla, ja uusia ideoita pitää ennakkoluulottomasti kokeilla työntekijöiden löytämiseksi.

“Testasimme kerran ilmoituksessa avointa haastatteluaikaa. Noin parikymmentä henkilöä tuli paikalle haastatteluun ja melkein jokainen heistä sai työn!” Mira muistelee.

Vastapainona puheelle

Mira kertoo, että työssään hän saa puhua päivittäin paljon, joten vapaa-ajalle Mira kaipaa tasapainottavia harrastuksia.

“Minulla on kaksi Cavalier kingcharlesinspanielia. Pidän myös luonnosta ja löysin viime vuonna luonnonvärjäyksen. Sen avulla pystyy värjäämään kaikenlaisia tekstiilejä ja lankoja. Värjäyksessä kiehtovaa on, että lopputulosta ei voi tietää varmaksi. Neulon myös sukkia. Kummassakaan harrastuksessa ei tarvitse puhua, mikä tuo hyvää vastapainoa puheentäyteiselle työlle.”

 

Miran rekrytointivinkit työnhakijalle:

  1. Ole oma itsesi.
  2. Panosta hakuun. Tee hakemus huolellisesti – kerro osaamisestasi ja kokemuksesta ja tuo esille persoonaasi esimerkiksi harrastusten kautta.
  3. Ole sinnikäs. Älä luovuta. Työnhaku lopulta palkitaan.