Oikeaa harmaata! Työ elementtitehtaalla kiteytyy hyvin näihin sanoihin. Elementtityöskentelyssä tärkeintä on tarkkavaisuus ja hallittu tekeminen. Nämä pätevät rooliin kuin rooliin. Elementtien parissa työskentelee Cityworkin listoilla elementtityöntekijöitä, betonimylläreitä sekä raudoittajia ympäri Suomea. Jokainen rooli täydentää toisiaan.

Elementtityöntekijän tyypillinen päivä pitää sisällään

Päivä alkaa tyypillisesti työpisteen siivouksella ja oikean työpisteen valinnalla. Riippuen siitä, minkälaisia muotteja on tarkoitus päivän aikana käyttää. Lähtiessä työntouhuun, aloitetaan aina tarkastelemalla elementtisuunnitelmia. Tässä kohtaa kokemus tai alan koulutus nostavat tärkeydessään rooliaan: suunnitelmia on mahdoton lukea ilman kokemusta tai koulutusta. Piirustuksista tarkastetaan myös, tehdäänkö elementtiä yksin vai tiimin kanssa.

”Elementtien koko ja kiireellisyys määrittelee, miten hommia lähdetään paiskomaan! Yksin tai yhdessä, hommia kyllä saa tehdä”, kertoo elementtien parissa työskentelevä työntekijämme Tomi. ”Tässä duunissa tarvitaan kokonaisvaltaista ymmärrystä betonista, itselläni ei ole koulutusta elementeistä, mutta kokemusta rakennusalalta. Suunnitelmat saattavat olla peilikuvina, niitä ei alan ulkopuolinen kyllä lue. Jos suunnitelmia lukee väärin, saattaa olla pistorasian reikä väärässä paikkaa ja koko elementti pilalla”, naurahtaa Tomi.

Suunnitelmien tarkastelun jälkeen alkaa itse työ. Valmistusvaiheessa on tärkeää hallita muotinteon perusasiat eli puutyöt sekä raudoituksen perusteet. Suunnitelmia tulee lukea läpi tekemisen. ”1mm ja 1cm välillä on vissi ero.”, toteaa Tomi. Vaiheikas työ päättyy siihen, että työnjohto tarkistaa tehdyn työn ja elementit jätetään kuivumaan sekä seuraavalle vuorolle siirrettäväksi muotin purkuun.

”Päivän päätteeksi betonia saattaa olla hiusrajaan asti, polvista näkee, että työtä on tehty ja vaatteet kertovat, että rapatessa roiskuu”, Tomi kertoo. ”Hauskinta on kuitenkin se, että voin suoraan sanoa ulkona kävellessä tuon seinän olevan minun tekemä.”

Kenelle työ sopii?

Työ on fyysistä ja tarkkuutta vaativaa. Parhaiten työ siis sopii rakennusalan osaajalle, joka taitaa piirustusten luvun ja on valmis tekemään rankkaa duunia! Elementtitehtaalla kuitenkin töitä riittää ja monessa tehtävässä pärjää vähemmälläkin koulutuksella, kunhan asenne on kunnossa!

Hae nyt! Löydät kaikki työpaikkamme täältä.

Avoimet työpaikat

Kasva kanssamme

Citywork Henkilöstöpalvelut