Rekrytointi tarvitsee uusia toimintatapoja

Henkilöstöala on toiminut perinteisesti samalla tavalla jo vuosikymmeniä. Elämme nyt kuitenkin muutoksen aikaa, sillä digitalisaatio, työvoiman saatavuuden haasteet, työn ja tekijöiden kohtaamisen vaikeudet, sekä uudet tavat viestiä tarjoavat valtavan haasteen rekrytoinnille. Samalla se kuitenkin tarjoaa mahdollisuuksia uudenlaisille toimijoille.

Vaikka Citywork lukeutuukin näihin perinteisiin toimijoihin, on täällä päätetty tarttua tuohon tarjolla olevaan uudenlaiseen mahdollisuuteen. Vuoden 2018 aikana oma kehitystiimi pääsi rakentamaan teknologiaa, joka mahdollistaisi työnhaun osaamisella sekä rekrytoijan työn helpottamisen tekoälyn avulla. Samalla tarjoutuisi mahdollisuus asiakkaalle etsiä suoraan osaamistarvetta vastaavia tekijöitä profiilikannasta.

Miellyttävä työnhakukokemus

Cityworkissä päätettiin, ettei työn hakeminen saa olla enää vaikeaa, hidasta ja jäykkää. Tässä ratkaisussa työstä kiinnostuneelle avautuu muutamien erilaisten taitojen ja niiden tarkenteiden valikko, joista valitsemalla pääsee etenemään todella nopeasti joko pikahakemuksen lähettämiseen tai laajan profiilin täyttämiseen.

Omaa profiilia voi täydentää myöhemmin uusilla taidoilla tai lisäämällä portfolioon vaikkapa kuvia tai videota omasta työskentelystään. Tämä mahdollistaa aivan uudenlaisen tavan kertoa osaamisestaan helpolla ja hauskalla tavalla mobiililaitetta käyttäen.

Rekrytoijien työ toisaalta helpottuu, sillä tekoäly lajittelee sopivimmat valmiiksi ja toisaalta rikastuu, sillä työnhakijat voivat kertoa itsestään paljon enemmän kuin pelkällä kaavamaisella hakemuksella. Erilaiset työnäytteet portfoliossa kertovat niin paljon enemmän kuin cv:n lukeminen. Työnhakijoiden on aiemmin ollut työlästä tuoda osaamistaan esiin ja rekrytoijalle se on tarkoittanut paljon luettavaa. Nyt kokonaiskuva muodostuu helposti ja työn hakeminen on helppoa.

Nopeammin, laadukkaammin ja enemmän osaamispohjaisella rekrytoinnilla

Uuden teknologian käyttöönoton jälkeen työnhakuprofiilien määrä verrattuna aiemman perinteisen järjestelmän tuottamiin työhakemuksiin on enemmän kuin tuplaantunut. Tämä kertoo omaa kieltään, että prosessi koetaan miellyttäväksi ja yritys sen takana edistyneeksi ja mielenkiintoiseksi työnantajaksi.

Yritysasiakkaille uudenlainen tapa toimia tarjoaa monia etuja entiseen. Tärkein on se perinteinen suorituskyky, eli sopivien työntekijöiden saaminen nopeasti. Uuden alustan avulla Citywork on kyennyt kasvattamaan henkilöstöpooliaan, mikä on taannut nopeamman reagointikyvyn.

Luonnollisesti alusta tekee rekrytoijan työn helpommaksi tarjoamalla automaattisesti parhaita “matcheja”. Se tarkoittaa ennen kaikkea laatua sekä työnantajalle että työntekijälle. Kun vakka löytää kantensa, työ sujuu ja on miellyttävää.

Jotkin asiakkaat ovat myös varovasti kokeilleet itse, millaisia työntekijöitä tekoäly löytää heille suoraan tuhansien hakijoiden profiilikannasta. Tämä vaihtoehto ei ole ollut vielä kovin suosittu, mutta sen nousuun uskotaan, sen tarjotessa kaikkein nopeimman, helpoimman ja avoimimman tavan hankkia henkilöstöpalveluita.

 

 Tutustu täällä profiilipankkiimme.