Työhaastattelu saattaa olla kokeneellekin konkarille jännittävä tilanne. Työhaastatteluista saattaa olla monenlaisia ja erilaisia kokemuksia. Me Cityworkillä pyrimme aina siihen, että haastattelua ei tarvitse jännittää ja kaikille osapuolille jää mukava ja positiivinen olo.

Miten sinä pystyt valmistautumaan työhaastatteluun? Tässä muutama vinkki:

Edusta itseäsi

Edusta itseäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Nuku hyvin, kampaa hiuksesi, pue yllesi mukavat ja siistit vaatteet. Kaikissa työpaikoissa ei esimerkiksi ole pukupakkoa. Varaa työhaastatteluun mukaan CV, portfolio, työhön liittyvät pätevyyskortit. Tule haastatteluun hyvissä ajoin, noin viisi minuttia ennen haastattelun alkua, jotta ehdit hengähtää ja puuteroida nenänpääsi juuri ennen. Nykyisin haastatteluita pidetään myös paljon etänä. Etähaastatteluissa tulee ottaa huomioon oman ilmeen lisäksi paikka, kuuluvuus, taustahälinä. Tarkasta laitteittesi toimivuus ennen haastattelua ja asemoi kamerasi hyvin valaistuun ja hiljaiseen tilaan.

Jännitystä ei tarvitse jännittää

On täysin ymmärrettävää, että uusi tilanne tai kohtaaminen jännittää. Älä anna jännityksen ottaa valtaa, hengitä syvään ja kerro rekrytoijalle, mikäli tilanne on sinulle stressaava. Rekrytoija ymmärtää kyllä! Jännitys voi kertoa myös siitä, että olet kiinnostunut paikasta. Älä kuitenkaan anna jännityksen ottaa valtaa, vaan keskity olemaan oma itsesi!

Ole läsnä ja kysy rohkeasti

Itse haastattelutilanteessa tärkeintä on olla läsnä. Keskity haastattelijan kysymyksiin ja mieti vastauksiasi. Mieti etukäteen ja kysy rohkeasti lisäkysymyksiä. Kerro esimerkkien kautta osaamisestasi. Citywork tarjoaa osaamista vastaavaa työtä. Me tiedämme, että osaamista voi kertyä monipuolisesti töistä, harrastuksista ja vapaa-ajalta! Kerro meille, missä sinä olet hyvä!

Löydä osaamistasi vastaava työpaikka, hae ja loista haastattelussa! Avoimet työpaikat löydät täältä.

Avoimet työpaikat

Luo osaamispohjainen työnhakuprofiili järjestelmäämme tästä.

Luo profiili